Runobussi kiertää Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Päijät-Hämeessä

Bussilastillinen runoilijoita kiertää 8.-13.5.2017 Varsinais-Suomen ja Satakunnan kautta Päijät-Hämeeseen. Runoyhdistys Nihil Interitin järjestämällä kiertueella runoilijat vierailevat ja esiintyvät alueen yläkouluissa. Koulut voivat nyt ilmoittaa halukkuutensa vastaanottaa runoilijavieras.

Kiertue on osa Nihil Interitin RUNOUTTA!-hanketta, joka vie nykyrunoutta koululaisten ulottuville. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaohjelmaa. Se on saanut avustusta Antti ja Jenny Wihurin säätiöltä ja WSOY:n kirjasäätiöltä.

RUNOUTTA!-kiertue käsittää yhteensä sata runokeikkaa noin neljässäkymmenessä koulussa ympäri maata. Runokeikat voivat olla esiintymisiä yhdelle luokalle tai koko koululle, runonlukutilaisuuksia, runouden esittelyä tai runoilijan työstä kertomista, työpajoja tai tietoiskuja.

Toukokuussa Turusta starttaava bussi vierailee mm. Porissa, Raumalla, Eurassa, Lahdessa ja Mäntsälässä.

Toukokuun kiertueen lisäksi luvassa on runoilijakiertue myös syyskuussa. Silloin kiertue suuntautuu Itä-Suomeen. Keikkapaikkakunnilla runoilijat esiintyvät myös iltaisin mm. kirjastoissa ja baareissa.

Koulut voivat ilmoittaa halukkuutensa vastaanottaa runoilijavieras. Mukaan kannattaa laittaa aikataulutoive sekä maininta siitä, minkä tyyppinen vierailukäynti olisi sopivin.  Ilmoittautua voi 25.2. mennessä osoitteeseen: [email protected]

Runoilijat saavat keikkapalkkion hankkeen budjetista, mutta matkakulujen kattamiseksi kouluilta veloitetaan 50 € / runoilijavieras. Toukokuun kiertueen ohjelma valmistuu huhtikuun alussa.

Lisätietoja kiertueesta:
Nihil Interit, Tommi Parkko, [email protected]
Tuula Sipilä, [email protected]
www.runoutta.fi
www.nihilinterit.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *