Opettaja: nyt voit varata kouluusi runoilijavieraan

Runoyhdistys Nihil Interitin toukokuussa järjestämällä runoilijakiertueella runoilijat esiintyivät yläkouluissa Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Päijät-Hämeessä. Seuraava kiertue on luvassa syyskuussa, 11.-16.9. Silloin bussi suuntaa Helsingistä Jyväskylän kautta Ouluun ja sieltä kohti Savolinnaa, Kymenlaaksoa ja takaisin pääkaupunkiseudulle.

Haluaisitko sinä kouluusi runoilijavieraan? Voit nyt ilmoittaa kiinnostuksestasi, pyrimme ottamaan mahdollisimman monen koulun toiveet huomioon.

Kiertue on osa Nihil Interitin RUNOUTTA!-hanketta, joka vie nykyrunoutta koululaisten ulottuville. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaohjelmaa. Se on saanut avustusta Antti ja Jenny Wihurin säätiöltä ja WSOY:n kirjasäätiöltä.

RUNOUTTA!-kiertue käsittää yhteensä sata runokeikkaa noin neljässäkymmenessä koulussa ympäri maata. Runokeikat voivat olla esiintymisiä yhdelle luokalle tai koko koululle, runonlukutilaisuuksia, runouden esittelyä tai runoilijan työstä kertomista, työpajoja tai tietoiskuja.

Silloin kiertue suuntautuu Itä-Suomeen. Keikkapaikkakunnilla runoilijat esiintyvät myös iltaisin mm. kirjastoissa ja baareissa.

Koulut voivat ilmoittaa halukkuutensa vastaanottaa runoilijavieras. Mukaan kannattaa laittaa aikataulutoive sekä maininta siitä, minkä tyyppinen vierailukäynti olisi sopivin.  Ilmoittautua voi 15.8. mennessä osoitteeseen: [email protected]

Runoilijat saavat keikkapalkkion hankkeen budjetista, mutta matkakulujen kattamiseksi kouluilta veloitetaan 50 € / runoilijavieras. Toukokuun kiertueen ohjelma valmistuu huhtikuun alussa.

Lisätietoja kiertueesta:
Nihil Interit, Tommi Parkko, [email protected]
Tuula Sipilä, [email protected]
www.runoutta.fi
www.nihilinterit.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *