Kirjoita runo Suomesta

Runonkirjoituskilpailu 8-luokkalaisille juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä

Runoyhdistys Nihil Interit ry järjestää kirjoituskilpailun kaikille vuonna 2017 peruskoulun 8-luokkalaisille. Kilpailu on osa RUNOUTTA! Kouluun|Kilpailu|Kiertue -hanketta ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kilpailuaika on 1.4.2017 – 10.10. 2017.

Kilpailun tarkoituksena on kannustaa koululaisia tutustumaan runouteen ja itseilmaisuun. RUNOUTTA!-nettisivustolla on materiaalia ja linkkejä, jotka auttavat sekä kirjoittajaa että 8-luokkalaisten opettajia tutustumaan runon kirjoittamiseen.

Runokilpailun voittajat valitsee raati, jossa ovat äidinkielenopettaja Suvi Kaipainen Lahdesta, runoilija Janette Hannukainen Helsingistä, runoilija Mirkka Mattheiszen Naantalista ja runoilija Juha Rautio Helsingistä (raadin pj).

Kilpailuun voi osallistua yksin, työparina tai ryhmänä. Kirjoittaja voi valita aiheeksi joko Suomi nyt tai Suomi tulevaisuudessa. Osallistua voi yhdellä runolla, jonka tulee mahtua yhdelle A4-liuskalle. Kilpailukielenä on suomi. Kilpailuun lähetettävien runojen tulee olla ennen julkaisemattomia, eivätkä ne saa olla ennen kilpailuun lähettämistä julkisesti esillä mediassa tai internetissä.

Kilpailun palkintoina jaetaan kolmelle parhaan runon kirjoittajalle kirjakaupan lahjakortit 500, 200 ja 100 euroa. Raati arvioi runot ja tulokset julkistetaan joulukuussa 2017. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Kilpailurunot lähetetään verkkosivujen kautta osoitteessa www.runoutta.fi, josta löytyvät myös kilpailusäännöt.

RUNOUTTA! Kouluun|Kilpailu|Kiertue -hanke on saanut rahoitusta Jenny ja Antti Wihurin rahastolta sekä WSOYn kirjallisuussäätiöltä.

Lisätietoja:
Kilpailuraadin puheenjohtaja Juha Rautio, [email protected]

RUNOUTTA! Kouluun|Kilpailu|Kiertue -hankkeen koordinaattori Tuula Sipilä, [email protected]
www.runoutta.fi
www.nihilinterit.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *