Etsitään uutta digitaalista runoteosta

KILPAILUKUTSU 1.12.2016

Runoyhdistys Nihil Interit käynnistää kilpailun, jossa etsitään uutta digitaalista runoteosta. Teoksen tavoitteena on innostaa yläasteikäisiä lapsia ja nuoria runouden pariin.

Teokselta toivotaan ominaisuuksia, jotka houkuttelevat koululaisia pohtimaan sanojen ja merkitysten rakentumista. Sen halutaan myös inspiroivan erilaisiin kielellisiin kokeiluihin ja innostavan ensiaskeleisiin runouden tuottamisessa.

Kaivattuja ominaisuuksia ovat interaktiivisuus ja kielellinen monipuolisuus. Kirjoitetun kielen lisäksi voidaan hyödyntää myös puhuttua kieltä. Teoksen tulisi olla helppokäyttöinen ja yhteensopiva yleisimpien tietokoneiden käyttöjärjestelmien kanssa. Teos voi olla myös mobiilisovellus.

Kilpailuaika on 1.12.206 – 15.3.2017. Valmiit kilpailutyöt tai linkki siihen tulee lähettää sähköpostitse 15.3.2017 mennessä osoitteeseen [email protected] Merkitse työhösi nimi ja kirjoita tekijän nimi ja yhteystiedot viestin tekstikenttään. Palkintona voittajalle annetaan 500 euron rahapalkinto.

Teos julkaistaan Suomen itsenäisyyden 100 -vuotisohjelmaan liittyen ensi vuoden aikana järjestettävän RUNOUTTA! Kouluun -hankkeen nettisivuilla. Kilpailun järjestäjä pitää itsellään oikeuden pyytää myös muita ansiokkaita kilpailuteoksia julkaistavaksi digitaalisen runouden Nokturno.fi-sivustolla.

Lisätietoa kilpailusta:
tiedottaja Tuula Sipilä, Nihil Interit, [email protected]
Nokturno.fi:n päätoimittaja Virpi Vairinen, [email protected]

www.nihilinterit.fi